Taakstraf geëist tegen tennisleraar (30) vanwege ontucht

Afbeelding ter illustratie © iStock
Justitie eist een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden tegen een tennisleraar uit Brunssum. De 30-jarige Bryan K. wordt verdacht van ontucht.
Twee pupillen van hem, een jongen en een meisje, deden aangifte tegen de tennisleraar. De twee zijn lid van tennisvereniging Ubach over Worms in Landgraaf, waar Bryan K. les gaf.

Samen douchen

In 2021 deden twee minderjarige jongens melding van seksuele gesprekken die hij met hen voerde. Een van de jongens verklaarde dat hij een filmpje moest maken terwijl hij masturbeerde. Ook vroeg de leraar om samen met hem te douchen. Bryan ontkent dat hij dat vroeg, maar gaf wel toe dat hij seksueel getinte chats met zijn pupillen voerde. Daar zijn ook screenshots van gemaakt. "Dat was niet professioneel en had ik niet moeten doen. Maar strafbare feiten heb ik nooit gepleegd," zei Bryan dinsdag tijdens de zitting.

Aanranding

De tennisleraar wordt er ook van verdacht een 16-jarig meisje, ook lid van de tennisvereniging, meerdere keren te hebben aangerand tijdens een massage in het kleedlokaal. Bryan ontkent dit. Ook tijdens een toernooi zou dat zijn gebeurd, maar volgens de trainer zelf waren daar meerdere mensen bij aanwezig en was de massage nodig voorafgaand aan een wedstrijd. Bryan zou het meisje ook tijdens een carnavalsevenement hebben aangerand door haar op de billen te tikken. Bryan ontkent dat.

Parkverbod

Na de meldingen kreeg de leraar direct een parkverbod van het bestuur. Bryan vond dat niet terecht en zei dat het bestuur de aantijgingen gebruikte om hem weg te krijgen bij de club. "Ik werd te groot en kreeg teveel te zeggen, sommigen wilden dat niet", verklaarde Bryan.

Geschorst

De tuchtraad schorste Bryan al eerder, hij mag tot september geen jeugd meer trainen. In Voerendaal geeft hij wel tennisles aan senioren. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt laat de trainer zich behandelen. "Kinderen moeten in een veilige omgeving kunnen sporten. Deze verdachte heeft het vertrouwen van leerlingen en hun ouders geschonden", zei de officier van justitie.

Slachtoffer

Een van de vermeende slachtoffers deed emotioneel zijn verhaal tijdens de rechtszaak. De jongen zei dat Bryan hem het plezier in tennis heeft ontnomen. "Ik durf niet meer in een kleedlokaal te komen of in het openbaar te douchen. Je verdient een straf, maar ook hulp", zei de inmiddels 17-jarig jongen.

Vrijspraak

Advocate Francoise Landerloo vroeg de rechtbank haar cliënt vrij te spreken omdat er sprake is van een heksenjacht. "De club heeft er alles aan gedaan om deze trainer weg te krijgen. Hij had zich professioneler moeten opstellen, maar er is niets strafbaars gebeurd", zei Landerloo.
De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.