TEFAF: 'We zitten weer op het spoor van voor corona'

Kunst en antiek op de TEFAF 2023 © Jean-Pierre Geusens
Er wordt op de laatste dag van kunstbeurs TEFAF met een tevreden gevoel teruggekeken op deze editie door de organisatie, onderhandelaren en het publiek.
"We zitten qua bezoekersaantallen, verkopen, omvang, eigenlijk qua alles, weer op het spoor van voor corona", zegt TEFAF-directeur Bart Drenth.

Eerdere edities

De editie van 2020 werd na een paar dagen afgelast vanwege besmettingen, in 2021 was er alleen een online-editie en in 2022 was de beurs kleinschaliger. Dit jaar zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen, na de roof van vorig jaar, en zijn er 272 exposanten vertegenwoordigd, waarvan dertien voor het eerst.

Beveiliging

Met name de metaaldetectiepoortjes zou bij de huidige editie een merkbare verandering zijn voor de bezoekers. Ook mogen er behalve tassen groter dan een A-viertje geen jassen meer mee naar binnen. TEFAF probeert met de inzet van genoeg personeel om drukte bij de toegang zo veel mogelijk te voorkomen.

In gesprek met hotels

Ieder jaar levert de komst van de kunstbeurs het nodige toerisme op, wat gunstig is voor de lokale economie. Zo ook voor horeca en hoteliers, die daar nog beter op zouden kunnen inspelen volgens de directeur.
"We zijn aan het praten met hotels in Maastricht over wat er anders en beter kan, en hoe we het aanbod precies kunnen laten aansluiten op wat nodig is. Er zijn mogelijkheden die we aan het verkennen zijn en waarvan we hopen dat resultaten gaan opleveren", aldus Drenth.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!