Jan Schrijen verkenner coalitievorming Limburg

Jan Schrijen wordt verkenner in Limburg © L1
Jan Schrijen (70) is door de BoerBurgerBeweging (BBB) naar voren geschoven als verkenner voor de coalitievorming van de Provinciale Staten.
Dat maakt de BBB zondagmiddag bekend. Schrijen is geen onbekende in de politiek. Hij was van 1998 tot 2005 burgemeester van Venlo. Ook was hij gedeputeerde en dijkgraaf bij het Waterschap Roer en Overmaas. Na zijn pensioen in 2016 was hij onder meer (waarnemend) burgemeester van Valkenburg en Landgraaf.

Onderzoek

De taak van Schrijen is om de komende tijd te onderzoeken welke partijen "samen een stabiele coalitie zouden kunnen vormen die recht doet aan de verkiezingsuitslag en op voldoende steun kan rekenen in de nieuwe Provinciale Staten van Limburg", zo laat de BBB weten.
Afgelopen vrijdag kwamen alle lijsttrekkers al samen om alvast kennis te maken. Ook werd besproken hoe de aankomende verkenningsperiode in zijn werk gaat.

Tien zetels

De BBB werd na de Provinciale Statenverkiezing met tien zetels veruit de grootste, gevolgd door de PVV met zes zetels en vijf zetels elk voor het CDA en de VVD. De landelijke BBB heeft al laten weten geen enkele partij uit te sluiten 'die met gezond verstand samen met ons wil besturen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!