BBB Limburg: 'Nu tijd om het waar te maken'

Annetje Schoolmeesters van BoerBurgerBeweging © L1 (Jos van den Broek)
Dat de BBB in Limburg de grootste zou worden, kon lijsttrekker Annetje Schoolmeesters alleen maar hopen. "Maar nu is het tijd om het waar te gaan maken."
Daarmee doelt de lijsttrekker van BBB Limburg op het vertrouwen dat de stemmer in haar partij heeft.

Hoongelach

In slechts acht Limburgse gemeenten is de BoerBurgerBeweging niet de grootste geworden. Met ruim 18,5 procent van de stemmen zijn er tien zetels binnengesleept. Toen Schoolmeesters vorige week zei te dromen van zeven zetels klonk er hoongelach. Maar woensdagavond was ze voor even de koningin van het Gouvernement. "Wat ons rest is dankbaarheid."

'Fractievergadering'

En nu? "Vanavond komen we voor het eerst bij elkaar met de aankomende fractie. Dan gaan we de eerste lijnen uitzetten. Maar ook mogen we ons succes vieren. Daarna gaan we natuurlijk meteen aan de slag", aldus Schoolmeesters. "Mensen geven je vertrouwen door hun stem te geven. Het is nu tijd om dat vertrouwen waar te gaan maken."

Vertrouwen van de achterban

Waar voor de partij nu de grootste uitdaging ligt, is het vertrouwen van de stemmer te behouden. Al moeten er, om tot een coalitie te komen, soms concessies worden gedaan. "Het gaat bij ons om de inhoud, wij willen bruggen bouwen. Wij zijn de stem van en voor het platteland", legt ze uit. "Maar zonnepanelen op open grond zijn voor ons een absolute no go. Eerst moeten de daken vol."

Coalitie

Naast het vormen van de eigen fractie zit BBB ook aan tafel bij de coalitie-onderhandelingen. Een voorkeur met PVV, VVD en CDA? "Alles kan", aldus Schoolmeesters - die daarmee de opties openhoudt. "Wat ons typeert, is dat we de partij van de hoop zijn. Mensen herkennen zich in ons. Wij zijn niet recht of links, maar een partij voor een menselijk gezicht."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!