LLTB: 'Grote politieke aardverschuiving na verkiezingen'

Thijs Rompelberg, voorzitter van de LLTB. © LLTB
De overwinning van de BoerBurgerBeweging (BBB) in Limburg zorgt voor 'een grote politieke aardverschuiving'. "De uitslag laat zien dat er vanuit de bevolking veel steun is voor onze sector."
Dat zegt Thijs Rompelberg, voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), in een reactie op de uitslag van de Provinciale Statenverkiezing.

Agrarische sector

"Dossiers die spelen op het platteland en in de land- en tuinbouw hebben hierbij een prominente rol gespeeld", stelt Rompelberg. "Mensen hebben gestemd voor toekomstperspectief voor de agrarische sector, een reëel, haalbaar en betaalbaar beleid en een leefbaar buitengebied." Dat is volgens de LLTB-voorzitter een belangrijk signaal voor het kabinet.

Duidelijke winnaar

Vanuit het niets haalt de BBB ruim 18,5 procent van de stemmen binnen. Door deze uitslag staat vast dat het Limburgse platteland het vertrouwen in het CDA resoluut heeft opgezegd. De uitslag lijkt een protest tegen de gevestigde orde.

Snel schakelen

De LLTB zegt snel te schakelen met de winnaars van de verkiezingen. Ook zal het aandacht houden voor de partijen die bij de verkiezingen hebben verloren of gelijk zijn gebleven. "Er zal uiteindelijk een stabiele samenwerking in de Provinciale Staten moeten komen die onze provincie vooruit helpt", zegt Rompelberg. "Het zal een spannende tijd worden, maar we mogen hoopvol zijn."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!