Gouverneur en burgemeester Palmen hopen op veel kiezers

Woensdagmorgen werd het stembureau in Horst aan de Maas al drukbezocht © L1 (Pascal Courbois)
Emile Roemer, gouverneur van provincie Limburg, en Ryan Palmen, burgemeester van Horst aan de Maas, hopen dat veel mensen zich naar de stembus begeven woensdag. "Ik hoop dat mensen denken: wij leven in een land waar we mógen stemmen."
Dat zeggen ze woensdagochtend tijdens de L1 Nieuwsshow.

Grote opkomst

"Mooi dat we hier nu al een minuutje of twintig staan en dat we eigenlijk de hele tijd een rij zien staan", begint Palmen bij een stembureau in Horst aan de Maas. "Dat doet alleen maar vermoeden dat de opkomst groot gaat zijn."

Opspraak

De gemeente Horst aan de Maas is de afgelopen tijd veel in opspraak geweest, met name over arbeidsmigratie en de bouw van woningen voor arbeidsmigranten. "Over de keuzes die we in het verleden hebben gemaakt, ontstaat inderdaad weerstand", laat Palmen weten. Hij is daarnaast blij om die weerstand samen aan te kunnen pakken, welteverstaan op twee verschillende manieren. "Enerzijds doen we dat door perspectief te geven op wat we wel en niet gaan doen. Anderzijds blijven we gesprek voeren over waarom sommige keuzes gemaakt worden."

Prognose

Roemer laat weten erg benieuwd te zijn naar de uitslag, maar doet geen voorspelling. "Voorspellen heeft geen zin, weet ik na 40 jaar ervaring", zegt hij. Palmen durft wel een prognose uit te spreken. "Ik denk dat de BBB behoorlijk wat zetels kan krijgen. De thema's die zij aansnijden zijn voor deze provincie zeker relevant."