L1mburg Centraal: nog veel zwevende kiezers

Afbeelding ter illustratie
Kerkrade heeft een bijzonder stembureau. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
Bekijk hier de hele uitzending van L1mburg Centraal van dinsdag 14 maart.

Nog veel zwevende kiezers

Veel mensen weten nog niet op welke partij ze woensdag gaan stemmen. Dan mogen in Limburg bijna 900.000 mensen naar de stembus voor de Provinciale Staten en waterschappen. Er is keuze genoeg, misschien wel veel te veel met twintig partijen die meedoen. In totaal zijn er vele honderden kandidaten die hopen dat het rode bolletje op het stembiljet achter hun naam verschijnt.
Bekijk hier de hele reportage.

Stembureau achter een tractor in Kerkrade

Limburg telt ruim 609 stembureaus. Dat zijn er 70 minder dan tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 2019. Dat blijkt uit cijfers van de NOS. In Kerkrade zetten ze een bijzonder stembureau in om meer mensen hun stem te laten uitbrengen.
Bekijk hier de hele reportage.

Baanbrekende therapie voor erfelijke oogziekte

Het is een therapie die voor het eerst in Nederland is toegepast. Roel Kennis uit Weert is in het Radboud UMC in Nijmegen met een nieuwe vorm van experimentele gentherapie behandeld. Kennis heeft een erfelijke oogziekte. Het doel van de therapie is blindheid voorkomen.
Bekijk hier de hele reportage.

Onderwijs wil snel einde aan stakingen in OV

Onderwijsinstellingen en hun studenten hebben het gehad met de stakingen in het openbaar vervoer. Al wekenlang rijden er nauwelijks bussen en treinen terwijl veel studenten daar wel op zijn aangewezen. Ze doen een oproep aan bonden en werkgevers om snel de impasse te doorbreken. Sommige scholen missen door de stakingen dagelijks duizenden leerlingen, zoals Gilde Opleidingen in Roermond.
Bekijk hier de hele reportage.

Kunstproject voor kinderen voor Draaksteken Beesel

Beesel organiseert dit jaar weer het Draaksteken. Eens in de zeven jaar loopt het hele dorp uit voor dat spektakel. Ook is er een speciale Kinjer Drakedaag voor basisschoolleerlingen. Voor die kinderversie van het Drakenspektakel legden leerlingen dinsdag alvast de basis voor een belangrijk decorstuk: een 9 meter grote draak, gemaakt van kleurrijke blokken.
Bekijk hier de hele reportage.

VVV-Venlo pakt derde plaats na zege in Almere

Het was voor VVV-Venlo de avond van de mooie doelpunten. De ploeg trad aan tegen de nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie, Almere City. VVV, altijd sterk in uitwedstrijden, won met 1-3, maar daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit.
Lees hier het verslag.

Roda JC boekt winst op Jong AZ

Roda strijdt nog steeds om een plekje in de play-offs. De Kerkraadse club had wel wat goed te maken na het verlies tegen Telstar afgelopen vrijdag. De ploeg van trainer Edwin de Graaf deed wat het moest doen thuis tegen Jong AZ.
Lees hier het verslag.

25 jaar Southern Bluesnight

Het wordt dit weekend voor de 25ste keer georganiseerd, de Southern Bluesnight in Heerlen. Het indoorfestival in het Parkstad Limburg Theater werd in 1997 opgericht door John Hendrix. De man van het eerste uur is nog steeds betrokken bij het festival, maar na deze editie vindt hij het goed geweest en geeft hij het stokje door.
Bekijk hier de hele reportage.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!