Meer dan 2000 euro buitgemaakt bij gewelddadige ontvoering

In totaal gaat justitie zeven verdachten vervolgen in deze zaak. © iStock
Bij de brute ontvoering van juli vorig jaar in Horst, hebben de verdachten volgens justitie 2300 euro buitgemaakt.
De broers Gentrit S. (21) en Kreshnik S. (24) uit Horst moesten woensdag voor de rechter verschijnen. Datzelfde gold voor de 21-jarige Rick J. uit Panningen.

Teen afknippen

Het trio zou op 25 juli een man van 26 uit Venray hebben ontvoerd nadat die via een bekende op een plek in Horst had afgesproken. Ze droegen bivakmutsen en hadden vuurwapens op zak. De mannen dwongen hem in de kofferbak van een auto te gaan liggen. Verder is het slachtoffer met een vuurwapen geslagen en gooiden de verdachten zand in zijn ogen.
Op een afgelegen plek in het bos kreeg de geblinddoekte Venraynaar te horen dat hij geld moest afstaan en zijn digitale portefeuille met cryptovaluta vrij moest geven. De verdachten dreigden daarbij onder meer een teen van het slachtoffer af te knippen.

Meerdere verdachten

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben Gentrit S., Kreshnik S. en Rick J. niet alleen gehandeld. Er zouden nog vier personen betrokken zijn geweest bij de gewelddadige ontvoering. Zij hebben een kleinere rol gehad dan de broers en Rick. Justitie gaat ook deze vier verdachten vervolgen.

Vast blijven zitten

Het drietal zit al zo'n zes maanden in voorarrest, maar komt voorlopig niet op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Roermond besloten. "Het bewijs is hard genoeg om het voorarrest te verlengen. Het gaat om een schokkende gebeurtenis. Vrijlating zou te veel onrust veroorzaken", aldus de rechter.
Eind mei vindt de volgende zitting plaats.