Vervolging in misbruikzaak The Voice na aangifte Nienke

Zangeres Nienke Wijnhoven uit Horst aan de Maas © ANP
Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Jeroen Rietbergen, de bandleider van The Voice of Holland, naar aanleiding van de aangifte van Nienke Wijnhoven uit Horst aan de Maas.
Wijnhoven deed in 2018 mee aan de talentenjacht.

Betast

Rietbergen wordt verdacht van een zedenfeit dat in februari 2018 zou hebben plaatsgevonden in of rond de opnamestudio's waar The Voice of Holland werd opgenomen, laat het OM weten. Wijnhoven vertelde in januari vorig jaar in de talkshow Beau te zijn betast door Rietbergen.
Jeroen Rietbergen © ANP

Ali B en Marco Borsato

Naast Rietbergen wordt ook Ali B, jurylid van de talentenjacht, vervolgd voor meerdere zedenfeiten. Het onderzoek tegen Marco Borsato wordt bij gebrek aan bewijs geseponeerd, net zoals een eerdere zaak van een betrokken regisseur.

Wijnhoven voelt erkenning

Nienke Wijnhoven heeft "eindelijk het gevoel dat zij erkenning krijgt voor wat haar is overkomen". Dat laat de oud-kandidaat van The Voice of Holland weten via haar advocaat Sébas Diekstra. Wijnhoven voelt erkenning omdat 'zij als slachtoffer echt gehoord wordt'. "Haar ervaringen zijn niet gebagatelliseerd of verdraaid. Wat haar is overkomen wordt nu ook voor waarheid aangenomen door het Openbaar Ministerie. Zij is dankbaar voor het gedegen en integere strafrechtelijk onderzoek dat heeft plaatsgevonden."
Ook hoopt Wijnhoven dat anderen zich gesterkt voelen om alsnog naar voren te treden. Tegen andere slachtoffers zegt zij: "Het ligt niet aan jou en je bent niet alleen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!