Aanhouding na vechtpartij in café: 'Laat zaak bij politie'

Stockfoto © iStock
Bij een vechtpartij in een café in Valkenburg aan de Geul is vrijdagnacht een betrokkene gewond geraakt. Er is een verdachte aangehouden, meldt de politie dinsdag.
De zaak speelt onder omstanders, meent de politie. Er wordt opgeroepen het heft niet in eigen handen te nemen. "Dat draagt niet bij aan het oplossen van deze zaak."

Ruzie

In een vol café kregen vrijdag twee mensen ruzie, waarbij zij begonnen te vechten. Daardoor raakte één van de betrokkenen 'behoorlijk gewond' aan zijn gezicht. De aangehouden verdachte wordt later deze week voorgeleid.

Zelf actie ondernemen

Veel aanwezigen hebben het voorval gezien en het speelt dan ook 'onder de jeugd', zegt de politie. Er zouden signalen zijn dat sommige ooggetuigen 'actie willen ondernemen' richting de verdachte. De politie roept op dat niet te doen en ook geen beelden van het incident te verspreiden. "De verdachte zit zoals gezegd vast en het onderzoek wordt verder uitgevoerd door de politie. We vragen nogmaals iedereen om deze zaak ook bij de politie te laten en zelf geen actie te ondernemen."