Laatste verdachte incassomoord Bergen blijft in de cel

Onderzoek naar de dood van Thomas Schwarz in Bergen op 26 november 2019. © SK-Media
Een Amerikaan die verdacht wordt van het doden van Thomas Schwarz in Bergen, mag het verloop van zijn rechtszaak niet in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank in Roermond woensdag besloten.
De 52-jarige Justin C. is de laatste verdachte die nog in voorlopige hechtenis zit. Zijn landgenoten Jacob M. en William Lyle J. zijn in eerder stadium vrijgelaten. Datzelfde geldt voor Lukas F. uit Zwitserland.

Wijzen

Justin en Jacob zouden Thomas Schwarz in november 2019 om het leven hebben gebracht. Daarbij kregen ze hulp van William Lyle J., een voormalige hulpsheriff in de Amerikaanse staat Mississippi. Justin en Jacob blijven naar elkaar wijzen.

Conflict

Op 26 november 2019 werd de Duitse bioboer Schwarz op gruwelijke wijze gedood in zijn woning aan de Roefsstraat in Bergen. Hij was vastgebonden, gemarteld en zijn keel was doorgesneden. Slachtoffer Schwarz had een financieel conflict met de Zwitserse zakenman Lukas F., die zou nog zo'n 400.000 euro van Schwarz moeten krijgen.

Bezwaren

Als het aan advocate Bo Maenen ligt, hoort Justin C. -net als de andere verdachten- zijn rechtszaak in vrijheid af te wachten. Hij zit namelijk al te lang in voorarrest, vindt Maenen. Volgens de rechtbank liggen er nog ernstige bezwaren tegen Justin. In mei worden er volgens justitie nog getuigen gehoord. In diezelfde maand staat er weer een niet-inhoudelijke behandeling gepland.