Flinke vertraging door kettingbotsing: A2 weer open

Meer auto's kwamen met elkaar in botsing. © Orange Media
Door een ongeval met meerdere auto's heeft het verkeer dinsdagochtend op de A2 richting Maastricht flinke vertraging gehad. Door de regen en de staking in het openbaar vervoer was het een drukke ochtendspits.
Het ongeval gebeurde rond 7:30 uur op de snelweg ter hoogte van Maastricht Aachen Airport.

Kort tijd dicht

Daar kwamen zeker vijf auto's met elkaar in botsing op de linkerrijstrook. De snelweg is vanwege het ongeval korte tijd helemaal dicht geweest, meldt Rijkswaterstaat. Daardoor stond het verkeer volledig vast. Iets voor 8:30 uur werd de snelweg weer helemaal vrijgegeven. De vertraging neemt daardoor af. Bekijk de actuele situatie op de Limburgse wegen.

Drukke spits

Het is dinsdag sowieso een drukke ochtendspits, meldt de ANWB. Er stond meer dan 1.100 kilometer file door heel Nederland. Daarmee is het de drukste ochtendspits van het jaar. Vooral in het midden en zuiden van het land liep het verkeer vast.

Regen en staking

Door de regen hebben auto's meer ruimte nodig op de weg en rijden ze langzamer. Ook zijn vanwege de stakingen in het regionale openbaar vervoer en het weer meer mensen in de auto gestapt. Er waren bovendien meerdere ongelukken en wegwerkzaamheden. Op dinsdagen is het altijd druk op de weg, omdat veel mensen dan naar hun werk gaan. Dit geldt ook voor de donderdagen, aldus de ANWB.