L1mburg Centraal: lange celstraffen in kindermisbruikzaak

Nancy D. en Peter S. tijdens de rechtszaak © ANP
Biologische boeren zijn hoge prijzen voor hun producten beu. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Met de volgende onderwerpen:

Lange celstraffen voor duo in grote kindermisbruikzaak

Het is de nachtmerrie van elke ouder: een oppas die je kind misbruikt. Het overkwam zes gezinnen in de regio Eindhoven. Een oppas uit Herkenbosch pleegde ontucht met in totaal zeven kinderen tussen 1 en 6 jaar oud. Haar partner uit Heel keek via een videoverbinding mee. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde het koppel tot 12 jaar cel.
Bekijk hier de hele reportage.

Bioboeren zijn hoge prijzen voor hun producten beu

Biologische groenten zijn in de supermarkt vaak veel duurder dan niet-biologische groenten. Voor een deel is die hogere prijs verklaarbaar, omdat biologisch produceren iets duurder is en de kostprijs dus ook hoger ligt. Toch vinden biologische boeren dat de supermarktprijzen vaak niet in verhouding staan met de kostprijs voor hun producten.
Bekijk hier de hele reportage.

Wat gaat de Limburgse kiezer doen?

Woensdag kunnen we gaan stemmen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. Wat gaat de Limburgse kiezer doen? We kijken vooruit met politiek verslaggever Jos van den Broek.
Bekijk hier de hele reportage.

NK wielrennen nieuwelingen en junioren ook in Limburg

Het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg voor nieuwelingen en junioren wordt op 24 en 25 juni in de gemeenten Voerendaal en Gulpen-Wittem verreden. In dat zelfde weekend strijden ook de mannen en vrouwen bij de profs in Limburg voor de nationale driekleur. Er wordt gereden op een 7,5 kilometer lang uitdagend parcours in het Heuvelland. Per ronde moeten de wielrenners 134 hoogtemeters overwinnen.
Bekijk hier de hele reportage.
Bekijk hier de uitzending van L1mburg Centraal van maandag 13 maart 2023.