Ouders slachtoffers oppasstel teleurgesteld in uitspraak

Ouders slachtoffers oppasstel teleurgesteld in uitspraak. © iStock
De ouders van de zeven jonge kinderen die misbruikt werden door een Limburgs oppasstel, reageren teleurgesteld op de uitspraak van de rechter.
Nancy D. (54) uit Herkenbosch en haar minnaar Peter S. (59) uit Heel werden veroordeeld tot twaalf jaar cel. Het openbaar ministerie had vijftien jaar geëist.

Waarom geen tbs?

De ouders vinden het teleurstellend dat de Limburgse verdachten geen vijftien, maar een gevangenisstraf van twaalf jaar krijgen. Ook vinden ze het zorgelijk dat de rechtbank de vrouwelijke verdachte geen tbs met dwangverpleging heeft opgelegd. Daardoor is het in de ogen van de ouders niet voldoende gewaarborgd dat de vrouw niet nog een keer in de fout gaat. De mannelijke verdachte kreeg wel tbs.

Oppasouder

Het misbruik vond plaats tussen 2019 en 2021. Nancy D. bood zich aan als oppas en koos daarbij bewust voor jonge meisjes. Terwijl zij op de kinderen lette, keek medeverdachte Peter S. via videobellen mee en beval haar de kinderen te misbruiken. Het ging om zeven meisjes tussen de 1 en 6 jaar. Ook filmde Nancy het misbruik als haar vriend niet meekeek.

Vonnis

De ouders vinden het belangrijk dat de verdachten nooit meer onbehandeld terugkeren in de maatschappij. Door de uitspraak van de rechter zijn de ouders van de slachtoffers bang dat de vrouwelijke verdachte in herhaling zal treden en weer schade kan toebrengen aan anderen. Uit het vonnis spreekt veel erkenning voor het leed van de slachtoffers en de ouders. De ouders vinden het echter jammer dat dit niet terug te zien is in de beslissing omtrent de schadevergoeding.