Verkeersoverlast: Provincie draagt N554 over aan gemeente

Wethouder Kuijpers en gedeputeerde Van Gaans-Gijbels verwijderen samen het laatste hectometerpaaltje. © Provincie Limburg
De provincie Limburg heeft de doorgaande weg (N554) die door Meerlo en Tienray loopt, overgedragen aan Horst aan de Maas. De gemeente kan daardoor nu aan de slag met de knelpunten op de weg.
Wethouder Thijs Kuipers van de gemeente Horst aan de Maas en gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels hebben voor de overdracht samen het laatste hectometerpaaltje verwijderd.

Overgedragen

"Met het symbolisch verwijderen van het laatste hectometerpaaltje is de N554 nu eindelijk overgedragen aan de gemeente. Daar ben ik blij mee, want de gemeente kan nu aan de slag om de weg opnieuw in te richten samen met de omgeving", stelt Van Gaans.

Verkeersveiligheid

De inrichting van de doorgaande N554 is al langer een doorn in het oog van de omwonenden. Er wordt vaak hard gereden en er gebeuren regelmatig ongevallen. Zo botste vorige maand in Meerlo nog een auto tegen de gevel van een woning. De bestuurster raakte daarbij gewond.
De auto botste tegen een woning. © Edward-Media

In gesprek

De voorbereidingen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in Tienray en Meerlo zijn al in volle gang. Zo heeft de gemeente meerdere gesprekken gevoerd en konden inwoners een vragenlijst invullen. Binnenkort wordt er gepraat met de dorpsraden van Meerlo en Tienray om 'tot een breed gedragen weginrichting te komen'.