'Danny Nelissen ging over de schreef bij Studio Sport'

Danny Nelissen © L1 (Bram Becks)
Tegen wielercommentator Danny Nelissen uit Sittard is wegens grensoverschrijdend gedrag een klacht ingediend. Het gaat om ongewenste en seksueel getinte opmerkingen tegen zijn voormalige collega Marijn de Vries.
Dat meldt het Noord Hollands Dagblad.
Sinds begin 2022 is de klacht al bekend bij de directie van de NOS en sinds 2016 bij leidinggevenden op de sportredactie. Het Noord Hollands Dagblad heeft de klacht ingezien.

Seksueel getinte opmerkingen

Marijn de Vries schreef vrijdag in NRC in haar column over een collega die seksueel getinte opmerkingen maakte en sprak over wie hij wel en niet allemaal wilde ’neuken’. De voormalig wielrenster zegt dat ze haar klacht heeft gemeld bij de eindredacteur en dat er vervolgens met haar klachten weinig tot niks werd gedaan. Wel werd de journaliste daarna niet meer uitgenodigd door de NOS tijdens de Tour de France.

Gesprek

In reactie op de klacht stelde de NOS voor dat De Vries een gesprek zou hebben met hoofdredacteur Maarten Nooter. De Vries weigerde dat gesprek, zo bevestigde de NOS op vrijdag tegen meerdere media. De NOS maakte zondagavond bekend dat de hoofdredactie van NOS Sport per direct terugtreedt.

Reactie Nelissen

Danny Nelissen werd vrijdag en zondag om een reactie gevraagd door het Noord Hollands Dagblad. Hij reageerde niet op die verzoeken. Bij De Limburger gaf hij zondagavond wel een korte reactie: "Ik ga nu niet reageren." Nelissen liet de krant weten in afwachting te zijn van nadere gegevens, maar wilde niet zeggen welke precies. "Als ik alles heb bekeken, dan volgt mijn reactie. Dat kan morgen zijn, volgende week of volgende maand. Ik kies zelf mijn moment", aldus de NOS-wielercommentator.