L1mburg Centraal: Limburgse klimaatactivisten protesteren

Klimaatactivisten protesteren in Den Haag © ANP
Limburgse klimaatactivisten protesteren in Den Haag, vrijwilligers knappen tienerdisco in Thorn op en VVV wist het eigen publiek te trakteren op een overwinning.
Bekijk hier de hele uitzending van L1mburg Centraal van zaterdag 11 maart 2023.

Limburgse klimaatactivisten protesteren in Den Haag

Met de Provinciale Statenverkiezingen voor de boeg, komende woensdag, werd er vandaag volop gedemonstreerd in Den Haag. Boerenorganisaties voerden actie tegen het kabinetsbeleid. En klimaatactivisten blokkeerden een deel van de snelweg A12. Onder hen de scholier Thomas van der Steen uit Roermond. Lid van klimaat-actiegroep Fridays for Future.

Tienerdisco in Thorn wordt opgeknapt door vrijwilligers

Het is de grootste vrijwilligersactie van het land: NL doet. Gisteren en vandaag werden op veel plekken de handen uit de mouwen gestoken. Onder andere in Thorn. Waar de hele dag hard gewerkt werd aan een tienerdisco.

VVV-Venlo wint met 4-0 van FC Den Bosch

VVV wilde het eigen publiek weer eens trakteren op een overwinning. FC Den Bosch, de ploeg die vorige week met 13-0 van PEC Zwolle verloor, was de ideale tegenstander voor deze ambitie.

MVV verliest met 4-1 in Breda

MVV staat op het punt om een play off plek mis te lopen. In Breda lukte het niet om tegen directe concurrent NAC een resultaat te halen, ondanks een wereldgoal van Ruben van Bommel.

Telstar klopt Roda JC in Kerkrade

Roda won afgelopen maandag bij Jong FC Utrecht. Die lijn wilde de ploeg van Edwin de Graaf dolgraag doortrekken thuis tegen Telstar. Opnieuw ging Roda onderuit door de wisselvalligheid die de club al het hele seizoen parten speelt.