L1mburg Centraal: Behoefte aan nieuwe kraamverzorgsters

Stockfoto © iStock
Grote behoefte aan nieuwe kraamverzorgsters in Limburg, Berg en Terblijt steunt ongeneeslijk zieke brandweerman en Caroline van der Plas van BBB in het geheim naar Weert.
Bekijk hier de uitzending van L1mburg Centraal van zondag 12 maart 2023

Grote behoefte aan nieuwe kraamverzorgsters in Limburg

De kraamzorg in ons land is uniek in de wereld: moeder en kind worden de eerste dagen na de geboorte thuis verzorgd en begeleid. Maar het wordt in onze provincie steeds moeilijker om die zorg te verlenen. Want door personeelstekort is er een nijpend gebrek aan kraamverzorgenden. Een nieuwe opleiding moet daar nu verandering in gaan brengen.

Berg en Terblijt steunt ongeneeslijk zieke brandweerman

Het was een grote verrassing zaterdagavond voor brandweerman Danny Sleijpen uit Berg en Terblijt. Een benefietavond georganiseerd door collega's en dorpsgenoten. Danny heeft de ziekte ALS en heeft een bucketlist opgesteld met dingen die hij nog wil doen. Gisteravond werd er geld ingezameld om die laatste dromen uit te laten komen.

Caroline van der Plas van BBB in het geheim naar Weert

Ze voelt zich de afgelopen weken niet veilig vanwege bedreigingen. Toch kwam Caroline van der Plas, leider van de BoerenBurgerBeweging, vanmiddag naar Weert om daar de Limburgse kandidaat-Statenleden te ontmoeten. Dat moest wel in het geheim