Geheim bezoek BBB-leider Caroline van der Plas aan Limburg

Op de boerderij van BBB Provinciale Staten-kandidaat Heidi van der Pol bracht de leider van de BoerBurgerBeweging, Caroline van der Plas, zondagmiddag een informeel, maar geheim bezoek aan Limburg.
Ze ging in gesprek met Limburgse leden en ook was er een mogelijkheid om met haar op de foto te gaan. An sich was het bezoek niet bijzonder, ware het niet dat het wel geheim gehouden moest worden.

Niet veilig

Het is een fenomeen dat in de huidige tijd steeds meer als normaal wordt gezien. Politici, maar bijvoorbeeld ook wetenschappers en bekende personen die moeten opletten voor hun eigen veiligheid. Het is de reden dat van der Plas zaterdag bijvoorbeeld niet naar het boerenprotest in Den Haag wilde gaan. Ze vreesde voor haar eigen veiligheid.

Niet gecommuniceerd

In Altweerterheide, in de stal van Van der Pol, was dat volgens Van der Plas niet het geval. "Hier is het een bijeenkomst met onze eigen mensen. We hebben het ook verder niet gecommuniceerd in het openbaar", aldus de politica. Het is al lange tijd zo dat er geen aankondigingen mogen zijn van haar aanwezigheid. "Want dan leg ik het op een presenteerblaadje voor iemand en dat is niet de bedoeling."

Persoonsbeveiliging

Van der Plas maakte links en rechts een praatje en ging gewillig op de foto met sommige leden. Wat opviel was dat ze geen persoonsbeveiliging bij zich heeft. "Ik maak geen gebruik van persoonsbeveiliging op dit moment, maar er zijn wel andere veiligheidsmaatregelen. Wat die zijn dat kan ik niet zeggen".

Verkiezingen

Over de statenverkiezingen van aanstaande woensdag is ze helder. "Ik heb er een heel goed gevoel bij. We gaan er een mooi feest van maken. Wat het wordt dat weten we niet, maar dat het wat wordt dat weet ik zeker". Wel drukt ze de leden op het hart dat er tot die tijd nog niets gewonnen is.