NLdoet vrijwilligers knappen disco in Thorn op

Vrijwilligers hebben zaterdag op tientallen plekken in Limburg vrijwilligerswerk geleverd in het kader van NLdoet. De actie die het Oranje Fonds organiseert samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land.
Ook op zondag zullen nog veel vrijwilligers meedoen aan NLdoet.

Tienerdisco

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De actie zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen.
In Thorn werd door vrijwilligers van Jeugdwerk Thorn de plaatselijke tienerdisco onder handen genomen. Op elke andere dag zijn vrijwilligers normaal gesproken een halve dag bezig om de disco in de multifunctionele accommodatie de Wieken op te bouwen op de avond dat de disco plaatsvindt.

Halve dag bezig met opbouwen

Door samen met alle vrijwilligers een net op te hangen met alle versieringen en lampjes erin, is het veel makkelijker om de disco voor de jongeren op te bouwen. Het net kan ook nog eens snel worden verwijderd en opnieuw worden opgehangen. Volgens Nathalie Notermans van jeugdwerk Thorn maakt de actie van het Oranje Fonds het vrijwilligerswerk makkelijker. "We zijn met 10 vrijwilligers, samen staan we in onze vrije tijd klaar voor het jeugdwerk. We doen al jaren mee aan NLdoet", vertelt ze. "Het is een mooie gelegenheid om groot onderhoud te doen zoals grote klussen die het hele jaar blijven liggen en om met z'n allen aan de slag te gaan. Het is mooi dat je een steuntje in de rug hebt van NLdoet, dat ervoor zorgt alles gefaciliteerd wordt."