Gruwelijke misbruikzaak kinderen: stel wacht lange straf

Als het aan justitie ligt, gaat het duo jarenlang de gevangenis in. © ANP
De rechtbank in Den Bosch doet maandag uitspraak tegen twee Limburgers die op grote schaal misbruik hebben gemaakt van jonge kinderen onder een dekmantel van oppaswerkzaamheden. Oppasouder Nancy D. (54) uit Herkenbosch en de 59-jarige Peter S. gingen gruwelijk over de schreef.
De vrouw en haar handlanger uit Heel worden onder meer verdacht van ontucht met zeven jonge kinderen in de regio Eindhoven. Justitie eiste tegen beide verdachten 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Schijn bedriegt

Ze leek de perfecte oppas: Nancy zag er tiptop uit en beschikte over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Maar niets is wat het leek. Zodra ze alleen was, sloeg ze toe. De kinderen, tussen 1 en 6 jaar oud, werden op afschuwwekkende wijze vernederd en verkracht. De vrouw bood zich als kinderoppas aan om, zoals zij het omschreef 'haar minnaar Peter te behagen.'

Live meegluren

Nancy D. zou de slachtoffertjes zeker twintig keer hebben misbruikt. Peter S. keek via een videoverbinding live mee en gaf de oppasmoeder opdrachten wat ze moest doen. Als haar handlanger niet kon meekijken legde ze het misbruik vast op video, en stuurde het materiaal door naar Peter. Zelfs toen de jonge kinderen schreeuwden en huilden van angst en pijn stopte de oppasouder niet met het misbruik dat tussen 2019 en 2021 plaatsvond.

'Monsterlijke feiten'

De mensonterende omstandigheden staan onder meer bij de ouders van de kinderen op het netvlies gebrand. "Dit is een zaak", zei het Openbaar Ministerie (OM), "waarvan je nekharen overeind gaan."
"Een weerzinwekkende zedenzaak die niet gruwelijker lijkt te kunnen. Ze hebben een serie aan monsterlijke feiten gepleegd. De werkwijze van verdachten is geraffineerd geweest", aldus de openbare aanklaagster tijdens de inhoudelijke behandeling.

Camera in slaapkamer

De zaak kwam in 2021 aan het rollen toen de ouders van een van de slachtoffertjes beelden terugkeken van de verborgen infraroodcamera in de slaapkamer van hun dochtertje. De moeder en vader kregen de schrik van hun leven.

Extreme fantasieën

Nancy en Peter leerden elkaar in 2018 kennen en hadden een sm-relatie, waarin de vrouw alles deed wat de man wilde. Oppasouder Nancy D. kreeg perverse opdrachten zoals het opdrinken van haar eigen urine. Maar het ging nog een stapje verder: het stel fantaseerde onder meer over dierenporno, nazisme én het verkrachten van Nancy's dochter.
De uitspraak is maandag om 13:00 uur. Dan zullen Nancy D. en Peter S. te horen krijgen wat hun straf zal zijn.