Waterpeil stijgt door neerslag, maar 'Geen reden tot zorg'

Hoge waterstand van de Eyserbeek tussen Cartils en Gulpen © Twitter Magnifiek Zuid Limburg
Door alle regen en smeltende sneeuw stijgt de komende dagen het waterpeil. Maar volgens Josette Van Wersch van Waterschap Limburg is er nog geen reden tot zorg.
Dat zegt ze vrijdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Zorgen

Toch krijgt het Waterschap meldingen van mensen die hun zorgen uiten. "Ik kan me heel goed voorstellen dat de mensen die de watercrisis in 2021 hebben meegemaakt heel erg ongerust zijn. Dan bellen we die mensen ook altijd terug om ze gerust te stellen, want voor ons als Waterschap hebben we te maken met normaal winters weer", aldus Van Wersch.

Monitoren

Met name de Jeker, Geul en Roer hebben op dit moment te maken met hoge afvoeren. Van Wersch legt uit dat de waterstanden, de waterafvoer, maar ook de verwachte neerslag via de centrale regiekamer van het Waterschap in de gaten worden gehouden.
De komende dagen wordt nog meer natte sneeuw en regen verwacht, maar Van Wersch verzekert: "Er is geen reden tot onrust. We houden dat als Waterschap dag en nacht goed in de gaten".

Droogte

Van Wersch vertelt dat het Waterschap juist heel blij is met de neerslag die nu valt: "Dat betekent dat we de grondwaterstanden kunnen aanvullen. En dat hebben we nodig om in de zomer de droogte aan te kunnen".