L1mburg Centraal: Minister ondertekent woondeal Limburg

Gedeputeerde Lia Roefs en minister Hugo de Jonge © L1 (Frank Moonen)
TEFAF geopend. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
L1mburg Centraal van donderdag 9 maart 2023:

Minister ondertekent woondeal voor 26.500 woningen

Limburg gaat de komende zeven jaar ruim 26.500 woningen bouwen. Het is onderdeel van de kabinetsambitie om in Nederland versneld 900.000 huizen neer te zetten. Minister Hugo de Jonge van Wonen heeft daarvoor donderdag een woondeal ondertekend met gedeputeerde Lia Roefs.

Woningcheque haalt ouderen over te verhuizen

Door goede zorg blijven steeds meer ouderen zelfstandig wonen. Dat zorgt er wel voor dat hun woningen langer bezet blijven. Gemeenten proberen nu die ouderen te verleiden om toch naar levensbestendige woningen te verhuizen. Zo krijgen in de gemeente Venlo 65+ers een bonus van 3000 euro als ze verhuizen naar een kleinere woning. Mia Bovendeerd bijvoorbeeld verhuisde van haar geliefde woning naar een appartement.

Steeds meer mensen leven onder de armoedegrens

800.000 mensen leven in Nederland onder de armoedegrens en volgens het Centraal Plan Bureau groeit dat aantal volgend jaar naar een miljoen mensen die de eindjes niet of heel moeizaam aan elkaar kunnen knopen. Aan tafel minister Carola Schouten.

Na 3 coronajaren weer een gebruikelijke TEFAF

Na drie coronajaren heeft de TEFAF in Maastricht de deuren geopend voor weer een normale editie. Spannend voor de kunst- en antiekbeurs want de wereld ziet er inmiddels een stuk anders uit.

Veel partijen houden voor cultuur hand op de knip

De meeste partijen die meedoen aan de verkiezingen voor Provinciale Staten vinden het belangrijk dat kunst en cultuur ondersteund worden. Maar niet elke partij blijkt bereid om daar extra geld voor uit te trekken. Dat bleek woensdagavond tijdens het provinciaal cultuurdebat in Sittard.

Overvolle agenda voor handballer Luc Steins

Met Kay Smits en Luc Steins als uitblinkers heeft de Nederlandse handbalploeg woensdagavond de nummer zes van de wereld, Kroatië, verslagen. Over drie dagen moet de ploeg weer hersteld zijn voor het uitduel. Een flinke belasting voor spelers zoals Luc Steins, die ook nog eens met hun club op meerdere fronten actief zijn.