Subsidie voor verhuizing naar levensloopbestendige woning

Mia Bovendeerd (82) verhuist naar kleinere eengezinswoning © L1 / Ruud van Broekhoven
De gemeente Venlo geeft een subsidie van 3000 euro aan 65-plussers die van een grote eengezinswoning verhuizen naar een kleinere levensloopbestendige woning.
Hiermee hoopt de gemeente dat er meer woningen vrijkomen voor woningzoekenden.

Toch verhuizen

Mia Bovendeerd (82) is één van de bewoners die deze bonus heeft gekregen. Ruim 26 jaar woonde ze in een grote woning in Belfeld, die ze de laatste jaren ook daadwerkelijk alleen behuisde. Hoewel ze genoot van de ruimte en de tuin, koos ze er toch voor om naar een levensloopbestendig appartement te verhuizen op drie hoog. Omdat verhuizen toch een hele stap is, komt de subsidie van de gemeente daarbij goed van pas. "Het maakt het makkelijker en een verhuizing kost ook veel geld", aldus Bovendeerd.

Drempel wegnemen

Woningcorporatie Woonwenz in Venlo is blij met de gemeentelijke subsidie. "Wij zien dat deze regeling juist een drempel bij veel mensen weg kan nemen om te verhuizen, al blijft het altijd een kunst om een juiste match te vinden", stelt een woordvoerder. Om mensen toch over de streep te trekken kan naast een bedrag ook een gratis verhuisservice helpen. Bovendien is het te overwegen om deze regeling ook voor mensen onder de 65 jaar te laten gelden. "Wellicht dat er zo meer mensen kleiner willen wonen, zodat we meer woningen beschikbaar krijgen", aldus de corporatie.
Mia woont inmiddels enkele weken in Tegelen en kan het iedereen aanraden. "Het was even moeilijk, maar ik ben blij dat ik de knoop heb doorgehakt", concludeert de Belfeldse.