Monument voor Piet Paulusma op Cauberg

Belangstellenden namen vorig jaar massaal afscheid van de weerman, die op 65-jarige leeftijd overleed. © ANP
Piet Paulusma krijgt een eerbetoon op de Cauberg in Valkenburg. De vorig jaar overleden Friese weerman 'had iets met Limburg' en krijgt daarom een zonnewijzer op de top van de berg.
Dat meldt Omrop Fryslan.

Warm plekje

Het initiatief voor een monument komt van voormalig CDA-kamerlid en wielerliefhebber Joop Atsma. Hoewel Paulusma een Fries was is de Cauberg volgens Atsma een logische keuze: "Piet heeft wel meer dan honderd keer op de Cauberg zijn weerbericht gepresenteerd." Volgens de initiatiefnemer had Limburg een warm plekje in Piets hart. Na de overstromingen van twee jaar geleden zette de weerman zich tijdens de inzamelingsactie van Omroep MAX in voor het Geulstadje.

Trots

Atsma zegt verder tegen de Friese omroep dat de Limburgers trots zijn op hetgeen de weerman allemaal voor de provincie heeft gedaan. "Hij vroeg tijdens zijn presentatie veel aandacht voor het gebied als toeristische regio. Dat betekent publiciteit", zegt hij.
De zonnewijzer ter ere van de bekende weerman krijgt een plekje in vakantiepark Kasteeldomein De Cauberg bovenop de berg. Het monument wordt 19 maart onthuld. De familie van Piet Paulusma zal daar ook bij aanwezig zijn.