Politiek probeert vertrouwen terug te winnen

Stockfoto. © iStock
De partijen in de Limburgse politiek proberen het vertrouwen van de burger terug te winnen na alle affaires en integriteitsonderzoeken. Ook de landelijke schandalen rond de toeslagenaffaire en de gaswinning in Groningen hebben meer slecht dan goed gedaan.
Het gevolg is een rapportcijfer van een 5,6. Drie lijsttrekkers over wat er nu moet moet gebeuren.

Zekerheden

Stephan Satijn van de VVD: "De VVD zal echt niet gaan zeggen; we kunnen al uw problemen in één jaar oplossen. Wat we wel kunnen doen is op sommige thema's zoals de woningbouw en energievoorziening stappen maken waardoor er de komende jaren meer zekerheden zijn dan in de afgelopen jaren."

Integriteit

Jorge Wolters Gregório van de SP: "We hebben de afgelopen jaren al gebroken met de oude stijl van politiek bedrijven. Er zijn nieuwe gedeputeerden en er is een nieuwe gouverneur gekomen. We zijn nu een stuk serieuzer bezig als het gaat om integriteit."

Laten zien

Marlou Jenneskens van D66: "Je moet zeggen wat je doet en je doen wat je zegt. Dat is het enige wat ik daar persoonlijk aan kan doen. Het gaat om de goede dingen doen en elkaar laten zien dat de overheid en ook de provincie er echt voor de Limburger is."

Kieskompas

Limburgers die 15 maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden. Dit hulpmiddel is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP).