Limburg in top-3 met provinciegeld voor cultuur

Stockfoto © Istock
Alhoewel de provincie Limburg veel aandacht besteedt aan cultuur en regionale identiteit, is Limburg niet de provincie die hier per inwoner ook het meest aan uitgeeft.
Limburg besteedt jaarlijks 57 euro per inwoner aan cultuur en maatschappij. De provincie Friesland besteedt 72 euro per inwoner, voor iedere Drent wordt 65 euro uitgetrokken.

Regionaal thema

Dat de cultuur in aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten vooral in de dunbevolkte provincies een rol speelt, blijkt wel uit het Kieskompas. In de dunbevolkte provincies Friesland, Drenthe en Groningen is regionale identiteit een thema, maar ook in Limburg en Noord-Brabant.

Meer geld

Meer dan de helft van de Limburgers die meedeed aan de peiling van Kieskompas vindt dat de provincie meer geld moet uittrekken voor het versterken van de Limburgse identiteit. Niet meer dan 15 procent van de respondenten is hier tegen.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden. Dit hulpmiddel is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP).
De gegevens voor deze peiling zijn afkomstig van de online stemhulp van Kieskompas, die sinds twee weken op 1Limburg te vinden is. Ruim 15.000 mensen vulden die al in. Het bovenstaand overzicht is gebaseerd op die gegevens. Heb je de stemhulp nog niet ingevuld? Kijk dan hier.