Opnieuw cel voor ontuchttherapeut (83) uit Swolgen

De man beweerde edelstenen te gebruiken om zijn cliënten van klachten af te helpen. © iStock
Het gerechtshof in Den Bosch heeft ontuchttherapeut Paul van M. woensdag veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden. De man behandelde cliënten met edelstenen en ging daarbij flink over de schreef.
Ook krijgt de man een beroepsverbod voor 5 jaar, en moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding van 16.500 euro betalen.
De bejaarde man uit Swolgen werd al in 2020 schuldig verklaard door de rechtbank in Roermond. Hij moest tien maanden de gevangenis in voor het plegen van ontucht met vrouwen.

Edelstenen

Paul van M. (83) heeft vanuit zijn praktijk in Swolgen edelstenen gebruikt om allerlei kwaaltjes van cliënten te behandelen. Hij heeft zich tussen 2010 en 2016 tegenover vrouwen gepresenteerd als hulpverlener. De bejaarde gaf edelsteenmassages, die de vrouwen naakt moesten ondergaan. Tijdens deze sessies pleegde hij ontucht met de slachtoffers. Zo moesten de cliënten onder meer edelstenen in zijn anus inbrengen en deed hij datzelfde met zijn cliënten. Ook masseerde en likte hij de borsten van zijn slachtoffers en betastte hij hun geslachtsdelen.

Kwetsbaar

De cliënten waren door een psycholoog doorverwezen naar de Swolgense 'edelsteentherapeut.' Volgens het Hof maakte de Swolgenaar misbruik van vrouwen in een kwetsbare positie voor zijn eigen genot. "Hij heeft als hulpverlener niet alleen het vertrouwen van de kwetsbare vrouwen beschaamd, maar ook een ernstige inbreuk gemaakt op hun lichamelijke en geestelijke integriteit."