Code oranje ook woensdagavond van kracht

Door de sneeuwval in Limburg is code oranje van kracht. Dit duurt tot zeker 12:00 uur. De sneeuwval leidde vooral in de ochtendspits tot verkeershinder.
Ook woensdagavond en donderdagmorgen vroeg heeft het KNMI code oranje afgekondigd, van 20:00 tot 04:00 uur.

Verkeershinder

De Limburgse wegen waren woensdagochtend plaatselijk zeer glad en er staan veel files. Volgens het KNMI is de gladheid woensdagmiddag tijdelijk voorbij. Maar in de loop van de avond kan het opnieuw glad worden door sneeuw.
Rijkswaterstaat is dinsdagavond begonnen met strooien en blijft dat, volgens een woordvoerder, woensdag ook nog doen. "Het zijn natte wegen, het is glad, maar woensdag is de rustigste dag van de week. We zien dus nog geen bijzonderheden. Maar blijf vooral goed opletten", benadrukt de woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Sneeuw

In het Heuvelland is de meeste sneeuw gevallen. Om 7:00 uur lag er in Vijlen op 200 meter hoogte 7 centimeter sneeuw. In het Vijlenerbos en op de Vaalserberg zelfs ruim 10 centimeter, meldt Meteo Limburg. In de middag neemt de sneeuwintensiteit af en gaat het regenen. In Noord-Limburg zijn er vanmiddag ook nog perioden met wat sneeuw. Later valt ook daar (mot)regen.
Klik hier voor de actuele stand van zaken op de Limburgse wegen.
Sneeuw in het Heuvelland © Track'88