Woensdagochtend code oranje in Limburg

Mogelijk is het glad door sneeuw © iStock
In Limburg is woensdagochtend code oranje van kracht, meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) dinsdagavond.
Het is mogelijk glad op de weg door sneeuw, die naar verwachting valt vanaf het einde van de nacht van dinsdag op woensdag.

Extreem weer

Code oranje geldt van 04.00 uur tot 12.00 uur in Limburg, aldus het Meteorologisch Instituut. Code oranje wordt afgegeven als "er een grote kans is op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast". Die overlast kan ook heel lokaal zijn. Bij gladheid door sneeuw is er volgens het KNMI een grote kans op ongelukken door gladde wegen, bruggen en fiets- en voetpaden. Kleinere wegen kunnen onbegaanbaar zijn en worden mogelijk afgesloten. Het advies luidt dat weggebruikers langzamer moeten rijden en meer afstand moeten houden tot andere weggebruikers. "Zorg onderweg voor eten, drinken en warme kleding. En in de auto voor een deken en een zaklamp."

Sneeuw

Dinsdagavond valt er in de hele provincie (natte) sneeuw bij temperaturen van iets boven het vriespunt. In de loop van de avond wordt het vooral hogerop in Zuid-Limburg wit en glad door 1 tot 4 cm sneeuw. Later op de avond is het overal droog. In de nacht naar woensdag is het geruime tijd droog met veel bewolking en opklaringen boven het noordelijke deel van Limburg met bij 0 tot -2 graden gladheid door bevriezing. Vanuit het zuiden gaat het licht sneeuwen.
Kijk hier voor het volledige weerbericht.