L1mburg Centraal: huiszoeking in moordzaak Xavier Durlinger

De politie heeft maandag sporenonderzoek gedaan in een woning aan de Saffierstraat in Sittard. © Orange Media
Strengere veiligheidsmaatregelen bij TEFAF. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
L1mburg Centraal van dinsdag 7 maart 2023:

Moord Xavier Durlinger: onderzoek in woning Sittard

Wat is er gebeurd met Xavier Durlinger? De 19-jarige Durlinger verdween op 11 mei vorig jaar en werd acht dagen later dood gevonden. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. De politie heeft maandag sporenonderzoek gedaan in een woning aan de Saffierstraat in Sittard. Mannen in witte pakken liepen door het huis. Wat de exacte aanleiding voor het onderzoek in deze woning is, wil de politie niet zeggen.

Strengere veiligheidsmaatregelen bij TEFAF

Voor het eerst in drie jaar trekken kunstliefhebbers van over de hele wereld de komende dagen weer naar Maastricht voor de TEFAF, de kunst- en antiekbeurs met meer dan 275 prestigieuze handelaren uit 20 landen. De 36e editie die dit weekend opent is strenger beveiligd. Aanleiding is de juwelenroof vorig jaar.

Eigenlijk stem je op 15 maart drie keer

Volgende week woensdag mag je weer naar de stembus, om twee keer een stem uit te brengen. Maar wat veel mensen niet weten is dat je dan eigenlijk drie keer stemt. Niet alleen voor de provincie en het waterschap, maar ook indirect voor de nieuwe Eerste Kamer die in mei wordt gekozen door alle nieuwe Statenleden in ons land. Maar de kennis daarover is beperkt.

Roda JC wint in stromende regen

Roda JC heeft na drie verloren wedstrijden eindelijk weer eens gewonnen. In de stromende regen werd Jong Utrecht verslagen en werd in Utrecht een einde gemaakt aan de doelpuntendroogte. Dus was er opluchting bij Dylan Vente, de spits van Roda.