Politie deelt nieuwe beelden in onderzoek Xavier Durlinger

De politie heeft maandag sporenonderzoek gedaan in een woning aan de Saffierstraat in Sittard. © Orange Media
De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht nieuwe beelden gedeeld die worden gebruikt in het onderzoek naar de dood van Xavier Durlinger. Daarin wordt er gezocht naar een persoon die in de avond van 11 mei 2022 op de President Kennedysingel fietste.
De politie vermoedt namelijk dat deze persoon belangrijke informatie heeft die het onderzoek naar de dood van Durlinger verder kan helpen.

Herenfiets

De persoon, fietsend op een herenfiets, droeg een jas of jack dat aan de bovenkant rood is met witte vlakken. Het onderste deel heeft een donkere kleur en op de mouw lijkt een witte band te zien. De politie gaat ervan uit dat het hier om een man gaat.

Misdrijf

De 19-jarige Xavier werd 12 mei 2022 door zijn moeder als vermist opgegeven. Een week later, op donderdag 19 mei, werd het levenloze lichaam van Xavier gevonden in een bosperceel bij de Kollenberg in Sittard. De Sittardenaar bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. De politie is sindsdien druk bezig met het onderzoek. Daarbij is onder andere één persoon in beeld gekomen. Maandag heeft de politie nog forensisch onderzoek verricht in een woning in Sittard.

Hulp van publiek

Op 24 mei en 30 augustus werd er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht al eerder aandacht besteed aan de dood van Xavier. In het onderzoek is meerdere keren beroep gedaan op de hulp van het publiek, bijvoorbeeld via online SpeurMee-video’s van de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!