Beloning van 10.000 euro leidt nog niet tot aanhouding

Beloning 10.000 euro bij ENCI (7 maart 2023)
Aan het hek van het voormalige ENCI-terrein in Maastricht hangt een foto met drie verdachten. © L1
Een beloning van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van drie inbrekers op het ENCI-terrein in Maastricht heeft ondanks de forse beloning nog geen resultaat opgeleverd. De drie verdachten zijn prominent in beeld op een grote banier aan het hek van de voormalige groeve.
Het bedrijf dat het terrein herontwikkelt wordt al maandenlang geteisterd door inbraken en vernielingen. "We waren het helemaal zat", vertelt Jos van Wersch namens eigenaar Limburg Real Estate. "Daarom hebben we in het najaar dit initiatief genomen."

Vernielde golfkarretjes

Het bedrijf werd vorig jaar meerdere malen slachtoffer van inbraken en vernielingen doordat de daders over de hekken klommen. De schade liep in de tonnen, ondanks dat er al de nodige maatregelen zijn genomen met het ophangen van camera's en bewaking op het 33 hectare grote terrein. "Er werd onder andere gereedschap, materialen en ook koper gestolen", vertelt Van Wersch. "En ook zijn er golfkarretjes waarmee wij over het grote terrein rijden totaal vernield."

Nog geen aanhoudingen

Tot de gouden tip heeft de foto en de beloning van 10.000 euro nog niet geleid. "Er zijn wel wat tips binnengekomen, maar die waren niet bruikbaar." Ook de politie heeft nog niemand aangehouden, zo laat een woordvoerder weten.