Vertraging door brandende vrachtwagen op A2

De truck brandde volledig uit. © Orange Media
Een brandende vrachtwagen zorgde dinsdagochtend voor vertraging op de A2 bij Urmond. Vanwege de brand was er één rijstrook dicht richting Maastricht. Ook gold er een snelheidsrestrictie.
Het verkeer moest rekening houden met een vertraging van ongeveer een half uur.

Brandweer

De brand brak rond 7:10 uur uit. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse en heeft het vuur inmiddels gedoofd. De truck stond op de afrit richting Urmond. Deze afrit was vanwege de brand volledig afgesloten. Op de naastgelegen snelweg was de spitsstrook dicht.
De opruimwerkzaamheden gaan volgens Rijkswaterstaat nog zeker tot het begin van de middag duren. Een bergingsbedrijf heeft de uitgebrande truck afgesleept. Daarna kan bekeken worden of er schade aan het asfalt is ontstaan. Ook wordt het oliespoor opgeruimd. Bekijk de actuele verkeerssituatie.

Drukke ochtendspits

Regen, ongevallen en de gebruikelijke drukte op de weg zorgen dinsdag voor een forse ochtendspits. Rond 8:00 uur stond er in Nederland ruim 1000 kilometer file, meldt de ANWB. Op dinsdagen is het sowieso al drukker op de weg omdat mensen die dag vaker op kantoor werken. Daarnaast gebeurden er ongelukken, onder meer op de A28 en A4. Ook de brandende vrachtwagen zorgt voor file.