L1mburg Centraal: waar ligt de toekomst van VDL Nedcar?

De autofabriek van VDL Nedcar in Born © L1 (Erwin Minkenberg)
Opnieuw geen Arriva-treinen in Limburg. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
L1mburg Centraal van maandag 6 maart 2023:

Waar ligt de toekomst van VDL Nedcar?

Waar ligt de toekomst van VDL Nedcar, nu het einde van BMW in Born in zicht komt? Tot op nationaal niveau wordt meegedacht aan een oplossing om de fabriek voor 4.000 werknemers overeind te houden. Handelsminister Liesje Schreinemacher sprak met een Aziatische investeerder over de autofabriek en kwam maandag naar Born voor overleg.

Het CDA en de waterschapsverkiezingen

Het CDA doet in Limburg niet mee aan de waterschapsverkiezingen, maar via een slimme constructie zitten er toch opvallend veel bekende CDA'ers in het bestuur van Waterschap Limburg. Tegenstanders spreken van kiezersbedrog en Noord-Koreaanse toestanden. De waterschapsverkiezingen zijn, net als de Provinciale Statenverkiezingen, volgende week woensdag.

Artsen: bruikbare medicijnen niet meer weggooien

Je niet gebruikte medicijnen weer inleveren bij de apotheek is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Maar die medicijnen mogen volgens de wet niet hergebruikt worden. Dus worden wekelijks duizenden kilo's bruikbare medicijnen weggegooid. Een groep huisartsen en apothekers wil dat hier op korte termijn verandering in komt. Dinsdag wordt daarom in Den Haag een petitie aangeboden. Het zou namelijk één van de oplossingen kunnen zijn voor de grote medicijntekorten, een probleem waar huisartsen en apothekers dagelijks tegenaan lopen.

Opnieuw geen Arriva-treinen in Limburg

Vandaag is dag 3 van in totaal 15 stakingsdagen in het streekvervoer. Deze week volgen er nog twee, op woensdag en vrijdag, en zo nog vier weken door. Tenzij werkgevers en werknemers tot een akkoord komen en dat hoopt iedereen, reizigers, de vervoersmaatschappijen, maar zeker ook de stakers. Dat hoorde je maandagochtend vaak tijdens een stakingsbijeenkomst in Maastricht waar ruim 100 buschauffeurs zich inschreven.

Kringloopwinkel in Sittardse middelbare school

Een kleine kringloopwinkel op een middelbare school. Dat is het 'weggeeflokaal' op het Trevianum in Sittard. Met het grootste gemak kunnen er spullen geruild worden. Van nieuwe gymkleren tot aan een pen voor het proefwerk. Leerlingen kunnen er allemaal voor terecht.

Eaters aast op eindzege in Bene-League

Het ijshockeyseizoen loopt op z'n eind en tot nu toe hebben de Eaters uit Geleen nog geen enkele prijs gepakt. De laatste kans is de Bene-League winst, maar de kwartfinale tegen Herentals bleek een loodzware horde.