Minister brengt Nedcar onder aandacht bij investeerder

Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking © L1
Minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft autofabrikant VDL Nedcar onder de aandacht gebracht bij een Aziatische investeerder.
"Het is een fabrikant van elektrische auto's die op zoek is naar een fabriek in Europa", zo zegt Schreinemacher tegen L1.

Stop productie

Daarmee is er nieuwe hoop voor VDL Nedcar, waar BMW aan het laatste productiejaar bezig is. Op dit moment maken de 4000 werknemers van de autofabriek in Born vooral nog Mini's. Die productie eindigt over een jaar. Nedcar flirtte al eerder met fabrikanten van elektrische voertuigen, zoals Rivian en Canoo. Dat leidde niet tot een overeenkomst. Schreinemacher wil geen aanvullende details geven over de Aziatische partij die ze aan VDL Nedcar probeert te koppelen.

In Limburg

Liesje Schreinemacher kent als voormalig Europees parlementariër de resolutie van Europees Parlement en Europese Commissie om vanaf 2035 geen benzine- of dieselauto's meer te laten produceren. Hoewel Italië en Duitsland nog dwars liggen, is de trend duidelijk. "Als we dan overgaan op elektrisch rijden, waar gaan die auto's dan geproduceerd worden? Het zou heel goed zijn als dat in Limburg zou zijn", aldus Schreinemacher.