Wilde zwijnen: Wandelverbod Meerssense bossen ingetrokken

Eind januari zijn meerdere mensen aangevallen door het dier. © iStock
Er mag weer gewandeld worden in de bossen in Meerssen. Eind januari werden verschillende wandelaars aangevallen door wilde zwijnen. Maar bij de gemeente zijn er de afgelopen weken geen meldingen meer binnengekomen.
Wel zijn er nog meldingen binnengekomen dat wandelaars de dieren hebben gezien. Naar aanleiding van de aanvallen riep de gemeente op om niet meer in de bossen te wandelen. Ook werden waarschuwingsbordjes geplaatst.

Zonsondergang

De gemeente zegt dat de verwachting is dat dit soort incidenten niet meer vaak voorkomen. Toch wordt opgeroepen om op de paden te blijven. “Zo voorkomen we dat wilde zwijnen en andere dieren (bijvoorbeeld reeën) verstoord worden. Ga bovendien niet in de natuurgebieden wandelen na zonsondergang”, schrijft de gemeente Meerssen.

Sneeuw

Waardoor de zwijnen eind januari zo agressief waren is nog niet duidelijk. Mogelijk had het te maken met de sneeuwval waardoor veel wandelaars er op uit trokken. Ook werden de paden door de sneeuw minder zichtbaar, waardoor wandelaars dwars door het bos liepen. De zwijnen kunnen hierdoor verstoord worden.