Limburg Stemt: VVD

Stephan Satijn van de VVD © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van de VVD is de huidige gedeputeerde Stephan Satijn uit Velden.
In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Onzekerheden

De VVD probeert een einde te maken aan een aantal onzekerheden in onze maatschappij. Satijn: "We zijn er achter gekomen dat we niet op een eiland leven en afhankelijk zijn van andere landen. Dan komen we al snel uit op zaken als energie en inflatie. Onzekerheden waarvan we enkele jaren geleden dachten dat die er nooit zouden zijn."

Kernenergie

De partij wil de private sector meer betrekken bij het Limburgse Energie Fonds, bijvoorbeeld bij het verduurzamen van sportcomplexen. Ook moeten er meer vrij liggende fietspaden komen. Verder denkt de VVD dat kernenergie een goed alternatief is voor voldoende en betaalbare energie. Een motie van de partij voor een oriënterend onderzoek naar de mogelijkheden, werd eerder aangenomen door Provinciale Staten.

Kieskompas

Limburgers die 15 maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden. Dit hulpmiddel is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP).