Limburg Stemt: BVNL

Imke Emons van BVNL © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van BVNL is Imke Emons uit America.
In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Afsplitsing

Voor BVNL is het belangrijk dat de inwoners weer trots worden op onze provincie. Dat kan door de boeren niet weg te jagen en te zorgen voor een betaalbare energierekening. Het Belang van Nederland (BVNL) werd landelijk in 2021 opgericht door Wybren van Haga die eerder door de VVD uit de partij was gezet. Lijsttrekker Imke Emons maakte ongeveer dezelfde ontwikkeling door. Ze zat voor de VVD in de gemeenteraad van Horst aan de Maas. Daar stapte ze bijna twee jaar geleden uit om als eenmansfractie verder te gaan. Later sloot ze zich aan bij BVNL.

Stikstofnorm

Enkele opvallende punten van de partij zijn: de Commissaris van de Koning moet voortaan worden gekozen door het volk, de stikstofnorm moet worden verhoogd of geschrapt en er moet een einde komen aan de windturbines, zonneweides of biomassacentrales.

Kieskompas

Limburgers die 15 maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden. Dit hulpmiddel is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP).