Limburg Stemt: SP

Jorge Wolters Gregorio van de SP © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van de SP is Jorge Wolters Gregório uit Roermond.
De energiecrisis is voor de Socialistische Partij (SP) het belangrijkste thema op 15 maart. In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Energie

Jorge Wolters: "Migratie is ook een thema, een veilige plek om te wonen, maar ook veilige en leefbare groene buurten."

Gezonde school

Als linkse partij komt de SP vooral op voor mensen aan de onderkant van de maatschappij. Zo is er het pleidooi om de schooltandarts en het schoolzwemmen weer in te voeren. En moet er meer worden geïnvesteerd in de gezonde school.

Uitbuiting

Ook neemt de SP het op voor arbeidsmigranten. Werkgevers zouden verantwoordelijk moeten zijn voor de integratie van werknemers uit Oost-Europa. En om uitbuiting en afhankelijk te voorkomen, moeten werk en huisvesting van arbeidsmigranten worden gescheiden.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden. Dit hulpmiddel is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP).