Limburg Stemt: AWP voor water, klimaat en natuur

Marja Hilders van de Algemene Waterschapspartij © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker voor de AWP, de partij voor water, klimaat en natuur is Marja Hilders. Ze is 67 jaar en komt uit Maastricht.
In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Veiligheidsnorm

Volgens Hilders is water het belangrijkste thema bij de komende verkiezingen. En dan met name de veiligheidsnorm in het Heuvelland die niet gelijk is aan de veiligheidsnorm in de rest van het land. Het stedelijk gebied in Nederland heeft een norm 1/100, in het Heuvelland is dat maar 1/25. Dat wil zeggen eens in de 25 jaar is er kans op zware overstromingen. De rest van ons land is dus veel beter beschermd tegen natte voeten. Het provinciebestuur zou hier wat aan kunnen doen.

Meer toezicht

De AWP doet ook mee aan de waterschapsverkiezingen die op dezelfde dag plaatsvinden. De partij richt zich dus met name op de waterproblematiek. Verder vindt AWP dat Limburg zich moet houden aan het landelijk stikstofbeleid en de afspraken die zijn gemaakt om asielzoekers op te vangen. Met betrekking industriecomplex Chemelot in Geleen wordt er gepleit voor meer toezicht.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden. Dit hulpmiddel is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBP).