L1mburg Centraal: verdachte vrijgesproken in hoger beroep

De plek waar de liquidatie plaatsvond. Inzet: Sven Prins. © L1
Oorlogsambulance uit Oekraïne in Maastricht. Dit en ander nieuws uit Limburg in de uitzending van L1mburg Centraal van donderdag 2 maart 2023.
Met de volgende onderwerpen:

Verdachte moord Sven Prins vrijgesproken in hoger beroep

Een opvallende wending in de moordzaak Sven Prins. Vandaag was de uitspraak in hoger beroep, en van de drie verdachten werd er één vrijgesproken. Eerder kreeg hij 30 jaar cel. Sven Prins werd in september 2015 tijdens een achtervolging in zijn auto beschoten, met een kalasjnikov. Dat gebeurde in Brunssum. Aan de schietpartij zou een ruzie om drugs vooraf zijn gegaan. Twee verdachten kregen vandaag ieder 27 jaar cel. De derde verdachte zat weliswaar al 5 jaar vast, maar hiij is vandaag dus vrijgesproken.

Maakt Limburg forse ruk naar rechts op 15 maart?

Limburg maakt een grote ruk naar rechts straks op 15 maart als we de peilingen van Een Vandaag en Ipsos moeten geloven. De PVV wordt de grootste partij met 9 zetels en het CDA is de grote verliezer, samen met forum voor Democratie. Ruim vijfhonderd mensen deden mee aan het onderzoek.

Kerkrade probeert inwoners naar stembus te lokken

Hoe de uitslag van de provinciale verkiezingen uiteindelijk zal zijn, dat hangt ook van het aantal mensen dat gaat stemmen. Dat is namelijk lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Kerkrade ging vorig jaar bij gemeenteraadsverkiezingen minder dan de helft van de kiezers naar de stembus. Dat moet veel beter, vindt de gemeente.

Oorlogsambulance uit Oekraïne in Maastricht

Een kapotgeschoten ambulance midden op de markt in Maastricht. De ziekenauto heeft dienst gedaan Oekraïne. De stichting Zeilen van Vrijheid wil met dit statement aandacht voor de oorlog, de bloedige strijd die veel slachtoffers onder burgers en hulpverleners maakt.

Het echte werk in de Formule 1 begint in Bahrein

Veel positiviteit bij Max Verstappen na de Formule 1-testdagen. Maar dit weekend begint het echte werk in Bahrein, met de eerste race van het seizoen. En de belangrijkste vraag is dan ook: wat zijn de sterke testresultaten van Verstappen en Red Bull dan waard?