Charmeoffensief: ouderen op bezoek bij Tragos

De ouderen op bezoek bij Tragos © L1
Veertig ouderen bezochten Fort Willem, de locatie van studentenvereniging Tragos in Maastricht. Spannend, omdat het complex afgelopen jaar vooral in het nieuws kwam door excessen met brandweer en ontgroening.
De uitnodiging van de ouderen verliep via de stichting Met Je Hart, die ouderen zo actief mogelijk wil houden. De studentenvereniging, die ook een aantal maatschappelijke initiatieven ondersteunt, nodigde de ouderen uit voor thee, vlaai en zelfgemaakte soep.

Fort Willem
Naast de 'omasoep' kregen de ouderen ook uitleg over de historie van Fort Koning Willem I, de locatie die sinds 1994 de thuisbasis is van Tragos. Ook gingen jong en oud met elkaar in gesprek over de verschillen tussen de generaties. "Wij leren veel over hoe het leven er destijds uitzag in Maastricht en hoe anders de stad was", verklaart een studente.

Slecht imago

Tragos werkt hard aan een verbetering van het imago. Een voorwaarde van de Maastrichtse universiteit om komend jaar weer financiering te krijgen. Na een ontspoorde ontgroening werden bestuursbeurzen ter waarde van ruim 30. 000 euro ingetrokken.