Limburg Stemt: Lokaal Limburg

Raymond Franssen van Lokaal Limburg © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van de partij Lokaal Limburg is Roermondenaar Dré Peters in Midden- en Noord-Limburg, voor het Zuiden van de provincie is dat Raymond Franssen uit Klimmen.
Het belangrijkste thema is water. In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Water

Lijsttrekker Franssen: "We zitten in een waterrijk gebied met veel water, hebben veel rivieren en krijgen soms te maken met grote overstromingen. Daar moeten we de komende jaren veel aandacht aan besteden."

Lokale stem

Lokaal Limburg haalde bij de vorige verkiezingen twee zetels. Omdat bij de laatste verkiezingen, die van de gemeenteraden, veel Limburgers stemden op een lokale partij gaat Franssen ervan uit dat nu een flinke groei mogelijk is, misschien wel een verdubbeling van het aantal zetels.

Frans en Duits

De partij is voor de verdere ontwikkeling van het vliegveld in Beek. Om de stikstofcrisis het hoofd te bieden gaat onteigening van intensieve veehouderijen te ver. Opvallend punt verder in het verkiezingsprogramma is het actief aanbieden van de Franse en Duitse taal op Limburgse basisscholen.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden. Dit hulpmiddel is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP).