Limburg Stemt: Jezus leeft

Sarina Court van Jezus Leeft © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van de partij Jezus Leeft is Sarina Coert. Ze is 54 jaar en werkt als financieel medewerker.
Het belangrijkste thema bij de verkiezingen is onder meer het stikstofbeleid en het asielbeleid. De partij neemt het op voor boeren die verantwoordelijk worden gehouden voor de stikstofproblemen in ons land. In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Boosdoener

Coert: "Ze worden nu onterecht aangepakt. In de Bijbel staan veel verhalen waarin juist voor de boeren wordt opgekomen. Hoe wijs ze met hun leven omgaan. Ik vraag me dus af of de boeren wel de grote boosdoener zijn in het stikstofbeleid. Ik denk dat dat eerder de grote bedrijven zijn."

Landelijk programma

Jezus Leeft komt vooral met landelijk thema's. Zo is de partij tegen prostitutie en zouden abortusklinieken dicht moeten. Thuisonderwijs moet gestimuleerd worden en op middelbare scholen mogen maximaal vijfhonderd leerlingen zitten. Opvallend is dat op de lijst van van Jezus Leeft maar één kandidaat staat en dat de partij alleen in de kieskring van Maastricht mee doet. Dus inwoners van Midden- en Noord-Limburg hebben niet de mogelijkheid om op de partij te stemmen.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden. Dit hulpmiddel is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBP).