Limburg Stemt: Limburgse Senioren Partij

Sjors Peeters van de Limburgse Senioren Partij © L1 (Jos van den Broek)
Op 15 maart gaat Limburg naar de stembus voor een nieuwe Provinciale Staten. Twintig partijen doen mee. Lijsttrekker van de Limburgse Senioren Partij (LSP) is Sjors Peeters. Hij is 65 jaar en van beroep klachtenadviseur.
Het belangrijkste thema is volgens hem de stikstofproblematiek en duurzaamheid, en dan met name het energieprobleem. Verder wil de partij dat er vooral levensbestendige woningen worden gebouwd, want alleen daardoor kunnen jonge gezinnen doorstromen naar een grotere woning. In de serie 'Limburg Stemt' komen alle partijen aan bod.

Levensbestendig

Peeters: "Willen we bouwen dan zullen we eerst het stikstofprobleem moeten oplossen samen met de boeren." Bij de verkiezingen zijn er twee partijen die zich expliciet richten op senioren, dat is naast de LSP ook 50PLUS. Voorafgaande aan de verkiezingen is overwogen of ze zouden kunnen samenwerken of als één partij verder kunnen gaan. Dat is niet gelukt. Peeters: "50PLUS wordt te veel door de landelijke politiek aangestuurd, wij kunnen ons specifiek richten op de Limburgse senioren."

Kernenergie

De LSP pleit onder meer voor gratis openbaar vervoer in de daluren voor mensen met een laag inkomen en AOW-ers. Ook moeten er extra informatieve radio- en televisieprogramma's komen op de regionale zender en op kleinschalig niveau wordt kernenergie gestimuleerd als alternatieve energiebron.

Kieskompas

Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen. De stemhulp Kieskompas is hier te vinden. De stemhulp is gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBP).