Plofkrakers Lomm in april voor de rechter

De auto crashte in Lomm, waarna de verdachten te voet verder gingen. © AVLimburg
De twee verdachten die begin mei vorig jaar zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een plofkraak in Duitsland, moeten in april voor de rechter verschijnen.
Dat laat de politie weten.

Verdachten

De twee aangehouden verdachten bleken een 19-jarige man uit Utrecht en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te zijn. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht.

Geen buit

Na politieonderzoek bleek bovendien dat er in Duitsland geen buit is gemaakt. In het voertuig werden diverse inbrekersgereedschap gevonden, bivakmutsen, handschoenen en regenjassen. Er werden geen explosieven gevonden.
Tegen de aangehouden verdachten is een proces verbaal opgemaakt waarvoor ze voor de rechter moeten verschijnen.

Beelden

De politie publiceerde woensdag een video van de vlucht, vlak na de plofkraak in Mülheim-Heißen, gefilmd door een Duitse ooggetuige. Op de recent gepubliceerde beelden op YouTube, is in detail te zien hoe drie verdachten na het opblazen van de geldautomaat in een witte auto stappen en vanuit Duitsland niet veel later de Nederlandse grens passeren. De politie achtervolgt de auto, waarvan het kenteken gestolen bleek te zijn. De achtervolging stopt op een rotonde in Lomm, waar hun auto crashte en de drie te voet verder gingen. De politie weet in eerste instantie één verdachte aan te houden. De tweede werd door een politiehond gevonden en vervolgens aangehouden.
Het bleek de derde keer te zijn dat de bewuste geldautomaat werd opgeblazen.