L1mburg Centraal: Hogere straf uitbuiting arbeidsmigranten

Aspergestekers. © iStock
Uitbuiting arbeidsmigranten strenger bestraft en MVV verslaat koploper PEC Zwolle in een sensationeel duel. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending

Uitbuiting arbeidsmigranten strenger bestraft

Misbruik van arbeidsmigranten wordt strafbaar gesteld. Arbeidsmigranten zitten nu nog in een kwetsbare positie. Bovendien is het vaak moeilijk om mensen te vervolgen die hier misbruik van maken. Wie buitenlandse werknemers slecht huisvest of te weinig betaalt voor overwerk kan straks strafrechtelijk worden vervolgd voor "ernstige benadeling."

Tweede groep Filipijnse verpleegkundigen bij Zuyderland

Hoe hoog de nood voor arbeidsmigranten is, blijkt wel in de zorg. Bijna 70.000 vacatures staan open in Nederland en dat worden er de komende jaren alleen nog maar meer. In Sittard-Geleen startten dinsdag zeven Filipijnse verpleegkundigen, als druppel op een gloeiende plaat.

Première 'Toen ik je zag' van Ben Verbong

In 1994 maakte hij zijn laatste Nederlandse film en vertrok hij naar Duitsland, maar de Tegelse regisseur Ben Verbong is teruggekeerd naar het Nederlandse witte doek. Maandagavond ging zijn nieuwe film in première in Tuschinski in Amsterdam. Hij regisseerde een boekverfilming over het leven en de dood van acteur Antonie Kamerling, 'Toen ik je zag'.

Met een visuele beperking de politiek in

De een ziet 4 procent en zit al in de politiek. De ander heeft een zicht van amper 5 procent. De een is Tweede Kamerlid, de ander doet nu een gooi naar een zetel in het Limburgs Parlement. Beiden zetten ze zich in voor inclusiviteit, een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Kamerlid Daan de Kort en kandidaat Statenlid Sjoerd Maillé zijn te gast in de uitzending.

MVV stunt met zege op PEC Zwolle

MVV zorgde in de eigen Geusselt voor een regelrechte stunt door koploper PEC Zwolle te verslaan, In de blessuretijd maakte invaller Rayan El Azrak de winnende treffer.