Heerlens festival Booch? keert na 8 jaar terug

Stadsfestival Booch in Heerlen © Booch
Het Heerlense stadsfestival Booch? krijgt na 8 jaar een vervolgeditie. Op 12 en 13 augustus wordt het festival weer georganiseerd op De Bongerd, het centrale plein in het centrum van de stad.
Vanwege financiële problemen kon het festival de afgelopen jaren niet georganiseerd worden. Door een subsidie van 70.000 euro van de gemeente, vindt het evenement dit jaar wel plaats.

S10

Het festival, dat gratis toegankelijk is, staat in het teken van het ontdekken van nieuwe muziek en jongeren kennis te laten maken met livemuziek. Dat doel wil de organisatie bereiken door over de grenzen van de regio te gaan, met buitenlandse en binnenlandse acts. Zo wordt S10 als eerste headliner van het festival aangekondigd. Ook worden er enkele internationale acts toegevoegd aan de line-up.

Stad van festivals

Heerlen profileerde zich als stad afgelopen jaren met een gevarieerd cultuuraanbod, dat volgens wethouder Cultuur Jordy Clemens nu een nieuwe impuls krijgt. "Heerlen wil de komende jaren nog meer een stad van festivals en evenementen zijn. Een gratis popfestival middenin onze stad hoort daar bij."

'Tikkeltje rebels'

Ook programmeur Sander Bosch van poppodium Nieuwe Nor, dat vanaf 2010 het festival mede-organiseerde en samenstelde, verheugt zich op de terugkomst van Booch!: "Het karakter van Booch! was jong, fris en een tikkeltje rebels. En precies dat gevoel zou ik graag weer terug zien. We proberen zo min mogelijk in hokjes te denken en een breed aanbod aan kwalitatieve, soms zelfs internationale, maar vooral verfrissende acts te presenteren."