Jos Versteegen was eerste prins carnaval van Dubai

Prins Jos I © Jos Versteegen
Dat hij ooit nog prins carnaval zou worden toen hij uit Grashoek emigreerde, had Jos Versteegen niet verwacht. Toch gebeurde dat afgelopen zaterdag. En niet in Limburg, maar in Dubai.
Daarmee is Jos de eerste prins carnaval van het emiraat.

Uitstel

Samen met een aantal andere Nederlanders, afkomstig uit het hele land, organiseerde Versteegen afgelopen zaterdag daadwerkelijk carnaval in de oliestaat. "Een uniek evenement hier. We zijn er een aantal jaren mee bezig geweest, maar door corona moesten we het telkens uitstellen. Afgelopen weekend was het eindelijk zover", aldus Prins Jos I dinsdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Weekje later

Dat carnaval in Dubai een week later viel was voor de organisatie een bewuste keuze. "We wilden ook echte Limburgse artiesten hierheen halen. Dan moet je inderdaad wat schuiven met de planning", aldus Versteegen. "Zo had DJ-Admin, nadat hij Limburg plat had gedraaid met carnaval, nog energie over om hier een feestje te maken."

Herhaling

Op de vraag of de inwoners van Dubai vreemd opkeken van de polonaise en het feestgedruis heeft Versteegen een verrassend antwoord. "De mensen hier vonden het geweldig en vroegen meteen of we het volgend jaar weer willen organiseren", legt Versteegen uit. "Maar eerst gaan we evalueren en kijken wat er mogelijk is op de elfde van de elfde."